Leírás
Az aszkorbinsav tulajdonképpen a C-vitamin kémiai megnevezése, melyről köztudott, hogy elengedhetetlen az emberi szervezet egészséges működéséhez, természetes védőhatása miatt. Az egyik legfontosabb antioxidánsról beszélhetünk, hiszen nagy mértékben megakadályozza a szerveztünk számára káros szabadgyökök kialakulását. Az aszkorbinsavat testünk azonban nem képes önmagától előállítani, így fontos, hogy étkezésünk során biztosítsuk annak rendszeres bevitelét.
Az étkezési aszkorbinsavat gyakorlatilag mennyiségi korlátozás nélkül használhatjuk a sütés-főzés folyamán, tartósításkor egyaránt. Tökéletes alapanyag az ételek állagának javításához, limonádé készítéséhez is. Az aszkorbinsav tulajdonképpen a C-vitamin hétköznapi megnevezése. Az ételek ízesítéséhez kiváló konyhai alapanyagot számos zöldség és gyümölcs is magában rejti.
A Nature Cookta Aszkorbinsav 100%-ban természetes, étkezési célokra alkalmas L-aszkorbinsavat tartalmaz. A konyhában a kenyérfélék sütése folyamán egy kávéskanál C-vitamin alkalmazása javasolt, hozzáadásával nyújthatóbb állagú tésztát kapunk, sütés után pedig a kenyér, pékáru kevésbé morzsálódik.
Az aszkorbinsav kedvelt alapanyag a befőzés folyamán is. Használhatjuk természetes tartósítószerként, hiszen hozzáadásával meg tudjuk előzni a gyümölcsök megbarnulását. Az aszkorbinsav és szódabikarbóna egyenlő arányú összetételével élesztőt kaphatunk. Az aszkorbinsav és a szódabikarbóna 2:1 arányú keverékével pedig megszüntethető a keverék savassága. Könnyen oldódik vízben is, így nagyon ízletes limonádékat készíthet a családjának, vendégeinek.